Christelijke basisschool met oog voor kind, natuur en milieu

Geef jij het goede voorbeeld? Wij wel! Naast de leerling staat bij christelijke basisschool De Bron ook natuur en milieu centraal. Waarom? Dat lees je hier.

Christelijke basisschool De Bron zorgt voor natuur en milieu

Als christelijke basisschool verwonderen wij ons over de schepping van de wereld. Wij willen er dan ook alles doen om de wereld op deze manier te behouden. Natuur en milieu zien wij als een van onze kernwaarden en wij streven ernaar om dit mee te geven aan onze leerlingen. Want waarom zou je wachten om wat goeds voor de wereld te doen, als dat ook meteen kan? In onze schooltuin geven wij onze zorg voor de natuur concreet vorm. Ook het scheiden van afval, het drinken van kraanwater en het eten van fruit geven wij aan de leerlingen mee.

Christelijke basisschool natuur milieu
Meld uw kind aan

Aan de slag in de schooltuin

Christelijke basisschool De Bron is in het bezit van een schooltuin. Hier gaan de kinderen wekelijks aan de slag. Niet in de winter, maar van april tot en met september zullen zij verschillende taken op zich nemen, zoals:

  • Onkruid wieden;
  • Zaaien;
  • Water geven;
  • Bemesten;
  • Oogsten.

Het is belangrijk dat de kinderen leren om voor deze bron te zorgen. De geplukte tomaten of pompoenen worden niet verkocht, maar eten wij gezamenlijk (bijvoorbeeld) een lekkere kop soep van. Lekker!

Christelijke basisschool De Bron scheidt afval

Zodra kinderen bij ons op school komen, leren wij ze om het afval te scheiden. Als christelijke basisschool scheiden wij papier, PMD, GFT en restafval. Het GFT-afval komt direct op de composthoop bij onze schooltuin terecht.
Omdat de leraren van de christelijke basisschool het scheiden van afval belangrijk vinden, willen wij graag een aantal regels en tips met je delen.

  • Maak altijd gebruik van een doorzichtige vuilniszak om je plastic, blikjes en drinkpakken in te verzamelen. De afvalverwerker kan dan goed zien of er afval bijzit wat daar niet thuishoort.
  • Twijfel je in welke afvalbak een bepaald soort afval moet? Via Afvalscheidingswijzer kun je altijd vinden in welke afvalbak uw afval hoort.
  • Wees zorgvuldig bij het scheiden! Haal bijvoorbeeld eerst het plastic van een folder af wanneer je deze in de oudpapierbak wil gooien.

Christelijke basisschool buiten natuur
Meld uw kind aan

Hoe schrijf je je kind in bij christelijke basisschool De Bron?

De officiële aanmelding bij christelijke basisschool De Bron vindt plaats door het inschrijfformulier ingevuld en ondertekend af te geven op onze school. Dit formulier is te vinden op de website. Wij begrijpen goed dat je eerst wat meer over de school zelf te weten wil komen, voordat je je kind in laat schrijven. Daarom zouden wij je graag verwelkomen op onze school. Wij beantwoorden graag je vragen. Benieuwd naar de klaslokalen? Een rondleiding is ook geen probleem!

Locatie & contact

Christelijke basisschool De Bron bevindt zich aan de Vronkenlaan in Leiderdorp. Door op deze link te klikken kun je bereken hoe je er het snelst kunt komen. Toch liever zelf intypen in de navigatie? Gebruik dan het volgende adres: Vronkenlaan 46, 2352 EP Leiderdorp.

Natuurlijk kun je ook telefonisch contact met ons opnemen. Wij zijn iedere werkdag te bereiken op het volgende telefoonnummer: 071 - 589 1910.

Aanmelden de school basisschool de bron

Inschrijven voor de school of een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek

Deze website maakt gebruik van cookies

Sluiten