Internationale basisschool De Bron: Onze visie en identiteit

Op zoek naar een christelijke internationale basisschool voor je kind? Wij geven je een kijkje in de visie en identiteit van basisschool De Bron!

Internationale basisschool De Bron: Wie zijn wij?

Laten we beginnen met ons geloof. Het eerste waar wij als internationale basisschool in geloven, is de kennis en inspiratie die wij putten uit diverse bronnen. Bronnen als de natuur, de cultuur, de wetenschap en in het bijzonder de openbaring van God in de Bijbel. Om de kinderen te helpen ontwikkelen tot zelfstandige mensen, wenden wij deze bronnen aan. Wij vertellen de kinderen dat in de Bijbel dé Levensbron, Jezus Christus, de vinden is.

Op onze internationale basisschool geven wij kleinschalig onderwijs op een hoog niveau. In plaats van volle, grote klassen ervaren wij rust en veel natuur. Dit alles doen wij met speciale aandacht voor de ontwikkeling van het kind in relatie tot God en de medemens.

Bijbel internationale basisschool
Meld uw kind aan

De identiteit van internationale basisschool De Bron

Alle gewoonten probeert internationale basisschool De Bron zoveel mogelijk aan te sluiten bij de gewoonten van het reformatorisch voortgezet onderwijs en de kerken. Wij zingen liederen en psalmen en gebruiken de Bijbel in de (Herziene) Statenvertaling. Doordat wij geen toelatingsbeleid hanteren, voelt een gevarieerde doelgroep zich aangetrokken tot onze school. Dit is niet alleen goed voor de school, maar ook voor de kinderen zelfs. Zij leren zo om in de praktijk om te gaan met verschillen.

Bij internationale basisschool De Bron zijn de ouders de experts

Wij horen je denken: 'Waarom de ouders? De leraren zijn toch de experts?' Deels klopt dat natuurlijk. De leerkrachten van de internationale basisschool zetten hun expertise in om kinderen om kinderen onderwijs te geven.

Maar waarom zien wij dan de ouders als de experts? Omdat zij het kind door en door kennen en ervaring hebben in de opvoeding van het kind. Zij weten veel dingen over het kind die wij lang niet allemaal weten. Om die reden willen wij de ouders zo veel mogelijk bij school betrekken.

Als school leveren wij kwaliteit internationale basisschool
Meld uw kind aan

Internationale basisschool werkt nauw samen met ouders

Het team werkt dan ook nauw samen met de ouders. Wij als internationale basisschool informeren elkaar tijdens luister- en rapportgesprekken over de sociaal-emotionele ontwikkeling. Ook vertellen wij de ouders wat wij vinden van het welbevinden, de werkhouding en de leerresultaten van het kind. In het rapport kunnen de ouders de cijfers inzien. Dit rapport zal het kind twee keer per jaar ontvangen. Op andere manieren de resultaten volgen kan ook, zoals via ons leerlingvolgsysteem Parnassys en de kijkmomenten in de klas. Wij willen graag de ouder de mogelijkheid bieden het kind te volgen en betrokken te zijn.

Neem contact op

Wil je contact met ons? Bel ons gerust op. Wij zijn bereikbaar op 071 - 589 1910. Langskomen kan natuurlijk ook. Onze internationale basisschool is te vinden op de locatie Vronkenlaan 46, 2352 EP in Leiderdorp. Wij zetten graag een kop koffie voor je.

Nieuwsgierig naar de gemeente Leiderdorp? Groot gelijk! Je wil natuurlijk wel weten waar je kind terecht komt. Neem een kijkje op de website van de gemeente.

Aanmelden de school basisschool de bron

Inschrijven voor de school of een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek

Deze website maakt gebruik van cookies

Sluiten