Reformatorische basisschool De Bron maakt onderwijs passend

Reformatorische basisschool De Bron biedt passend onderwijs voor iedere leerling in Leiderdorp en omgeving. Benieuwd hoe zij dat doen? Lees verder!

Extra ondersteuning voor wie het nodig heeft

Wij geven om onze leerlingen en kijken als reformatorische basisschool naar wat iedere leerling op zich nodig heeft. Ieder kind is uniek en dat maakt ons werk uitdagend! Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van dyslexie of een taalontwikkelingsstoornis, is extra ondersteuning binnen of buiten de groep mogelijk. Daarnaast zorgen wij voor begeleiding op het gebied van werkhouding. Wij krijgen daarin ondersteuning van ambulant begeleiders, orthopedagogen en het Centrum voor Jeugd en Gezin. Zij denken met ons mee.

Reformatorische basisschool De Bron
Meld uw kind aan

Onze plusklas

Reformatorische basisschool De Bron is er ook voor leerlingen met een ontwikkelingsvoorsprong. De leerlingen in onze plusklas krijgen leerstof op hun eigen niveau en leren om samen te werken met klasgenoten. Dat samenwerken zorgt ervoor dat hun creatief denkvermogen, werkhouding en motivatie gestimuleerd wordt. 

Reformatorische basisschool biedt zorg aan natuur, milieu en gezondheid

Als reformatorische basisschool verwonderen wij ons over de schepping en zetten ons ook in om dit te behouden. Hiervoor hebben wij een schooltuin gecreëerd, waar wij de zorg voor de natuur vormgeven. Daarnaast stimuleren wij het scheiden van afval, het eten van fruit en het drinken van kraanwater.

Reformatorische basisschool werkt met thema's

Wij werken met veel verschillende thema's, zoals muziek, huiswerk, de Verenigde Staten, het weer, de trein, de politiek, reizen. Het is waardevol voor een kind om deze thema's uit verschillende invalshoeken te bekijken. Zo leert het kind om te beseffen dat iedereen verschillend naar iets kan kijken. Bijvoorbeeld het weer. In Nederland is in de zomer 22 graden lekker warm, terwijl de Spanjaarden een dag met 22 graden maar een koude dag vinden.

Reformatorische basisschool onderwijs
Meld uw kind aan

Wat is een reformatorische basisschool?

Een reformatorische basisschool is biedt onderwijs aan op basis van een behoudend protestants-christelijke grondslag. Hierbij wordt uitgegaan van de Bijbel als het onfeilbare Woord van God en verschillende reformatorische belijdenisgeschriften. Qua levensbeschouwing sluiten de scholen aan bij de zogenaamde bevindelijk gereformeerde kerken. In Nederland staan er verschillende reformatorische scholen. Bijna alle leraren en scholieren zijn afkomstig van de kerkelijke stroming van de bevindelijke gereformeerden.

Aanmelden of vragen over reformatorische basisschool De Bron

Heb je vragen over reformatorische basisschool De Bron? Wij heten je van harte welkom om bij ons langs te komen en je vragen aan ons te stellen. Ook leiden wij je met veel plezier rond.

Om je kind(eren) aan te melden, kun je het inschrijfformulier op onze website gebruiken. Wij begrijpen dat je eerst wat meer over onze school wil weten, voordat je je kind bij ons aanmeldt. Daarom kun je altijd even langskomen voor een rondleiding. Omdat wij het belangrijk vinden om goed samen te kunnen met de ouders en ze eerst te leren kennen, houden wij vooraf een kennismakingsgesprek.

Ben je niet bekend met de gemeente Leiderdorp en wil je je hier wat meer in verdiepen? Neem dan een kijkje op de website. Je kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen via 071- 589 1910.

Aanmelden de school basisschool de bron

Inschrijven voor de school of een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek

Deze website maakt gebruik van cookies

Sluiten